![](images/content_hdr.png)
Nasze Kawy
Arabica Brazylia Santos
![](images/bbox_hdr.png)
Najlepsza brazylijska kawa, uprawaina w rejonie Sao Paolo. Charakteryzuje się łagodnym, delikatnie słodkim posmakiem i małą kwaskowością.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Etiopia Djimmah
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa o niezbyt atrakcyjnym ziarnie ale specyficznym, bogatym smaku z akcentami winnymi i owocowymi, oraz mocnym aromacie. Rośnie dziko na wysokościach powyżej 1200 m n.p.m.
Kawa warta spróbowania.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Etiopia Sidamo
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa o niezbyt atrakcyjnym ziarnie ale bardzo oryginalnym, łagodnym smaku oraz niskiej kwaskowości, o mocnym korzennym aromacie oraz czekoladowym akcencie z lekko wyczuwalną kwiatową nutą. Kawa daje wrażenie wielosmakowości Rośnie dziko na dużych wysokościach.
Kawa warta spróbowania.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Gwatemala Antiqua
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa o niepowtarzalnym czekoladowym posmaku i znakomitym bogatym aromacie. Jej zrównoważony smak zaspokoi gusta prawdziwych amatorów kawy.
Rośnie na wulkanicznych zboczach Sierra Madra.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Hawai Kona
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa bardzo wysokiej jakości, dwa razy tańsza od swojej jamajskiej rywalki, według niektórych miłośników kawy jest od niej lepsza. Posiada lekko kwaskowy, pieprzny smak oraz doskonały, łagodny zapach.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Indie Mansooned Malabar
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa ta jest poddawana procesowi "monsunowania" dzięki czemu zmienia swój naturalny smak i barwę.
Zawiera dużą ilość kofeiny
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Indie Plantation A
![](images/bbox_hdr.png)
Mocna kawa z winnym i charakterystycznym pikantnym posmakiem. Kawa o dużej zawartości kofeiny, daje głęboki, gęsty napar.
Kawa bardzo dobrej jakości.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Jamajka Blue Mountain
![](images/bbox_hdr.png)
Prawdziwy kawior wśród kaw, najdroższa i uznawana za najlepszą kawę na świecie.
Kawa o niebieskawych ziarnach, delikatnie kwaskowym i czekoladowym smaku oraz owocowym aromacie. Plantacje znajdują się na wschodzie wyspy, na wysokości 2000 m, ocienione drzewami awokado i bananowcami, na glebie wulkanicznej doskonałej dla dużych kawowców. Rzadkie ziarna tej kawy przechowywane są wyłacznie w dębowych beczkach a nie w tradycyjnych workach jutowych. Ponieważ popyt znacznie przewyższa podaż, ceny tej kawy są zawrotne.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Kenia AA
![](images/bbox_hdr.png)
Jedna z najlepszych kaw na świecie o łagodnym, owocowym smaku. Zdecydowanie godna polecenia osobom nie lubiącym goryczki, bardzo delikatna. Owoce pozyskuje się metodą wybiórczą (zrywane są tylko dojrzałe sztuki), dzięki czemu jakość ziaren kawy jest na najwyższym poziomie. Uprawiana na wys. 1500-2100 m. n.p.m.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Kolumbia Excelso
![](images/bbox_hdr.png)
Wysokogatunkowa kawa o wspaniałym, silnym aromacie. Posiada łagodny, bardzo naturalny i delikatny smak z wyczuwalnym akcentem owocowym. Nadaje się do picia o różnych porach dnia. Uprawiana w umiarkowanym, dość wilgotnym klimacie, u podnóża Andów, na dużych wysokościach. Excelso obok Supremo jest najlepszą jakościowo kawą uprawianą w Kolumbii.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Kolumbia Supremo
![](images/bbox_hdr.png)
Najbardziej porządana arabica z Kolumbii. Kawa mocna i dojrzała w smaku, z nieznacznym akcentem orzechowym, lekko kwaskowa. Uprawiana w umiarkowanym, dość wilgotnym klimacie, u podnóża Andów, na dużych wysokościach. Ziarna kawy szlachetniejsze od Excelso.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Kostaryka Tarazu
![](images/bbox_hdr.png)
Zaliczana jest do elitarnego grona najlepszych kaw na świecie. Kawa o lekkim i czystym smaku, wspaniałym aromacie i zrównoważonej kwaskowości. Uprawiana na wysokościach ponad 1500 m n.p.m.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Meksyk Maragogype
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa o dużym ziarnie dającym subtelny, dojrzały smakowo napar. Najlepsze zbiory pochodzą z naturalnych upraw na zboczach nad Pacyfikiem. Kawa ta znana jest także pod nazwą Elephant.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Peru Perhusa
![](images/bbox_hdr.png)
Kawa o zrównoważonym smaku, niezbyt dużej mocy, dobra do mieszanek. Dojrzewa w lasach, głównie na małych działkach chłopskich.
![](images/bbox_ftr.png)
Arabica Tanzania AA
![](images/content_ftr.png)